Правоохоронці на Рівненщині провели профілактичну операцію "Канікули"

Правоохоронці на Рівненщині провели профілактичну операцію "Канікули"

03.04.14 08:43 0 754
У період із 21 до 30 березня поточного року на території Рівненської області проводились заходи, основним завданням яких є забезпечення соціального та правового захисту дітей, попередження вчинення неповнолітніми кримінальних та адміністративних правопорушень та інших негативних явищ під час весняних шкільних канікул.

Як відомо, останній тиждень березня – час, коли дітям надається можливість трохи відпочити від навчання та набратися сил для подальшої плідної праці. Однак законодавством не передбачено таких канікул для батьків. Саме в цей період значна кількість дітей знаходиться без достатнього нагляду дорослих. Перебуваючи на роботі, батьки не завжди можуть належно проконтролювати проведення вільного часу їхніми чадами, що призводить до вживання ними алкогольних напоїв, тютюнових виробів та вчинення кримінальних і адміністративних правопорушень.

Тому традиційно у період шкільних канікул працівники міліції відслідковують проведення дітьми дозвілля, перевіряють неповнолітніх, які перебувають на обліку в кримінальній міліції в справах дітей, проводять заходи щодо попередження правопорушень з боку дітей та відносно них, виявляють осіб, які втягують підлітків у злочинну діяльність, запобігають бродяжництву, жебрацтву та іншим негативним явищам.

Так у ході проведення профілактичних заходів «Канікули» в області було виявлено вісім підлітків, які розпивали спиртні напої та перебували в п’яному вигляді у громадських місцях, 14 – курили в заборонених місцях та ще двоє вчинили дрібне хуліганство. Кожного з порушників притягнули до адміністративної відповідальності.

З метою попередження пияцтва та тютюнокуріння серед неповнолітніх, а також виявлення осіб, що продають спиртне та тютюнові вироби дітям, міліціонери перевіряли торговельні та розважальні заклади. Правоохоронці виявили чотири факти зазначених порушень. Продавців притягнули до відповідальності за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами). Також правоохоронці перевіряли заклади відпочинку: кафе, бари, нічні розважальні заклади щодо перебування у них дітей без супроводу дорослих після 22-ї години, де виявлено 4 порушення порядку перебування дітей у закладах дозвілля, та відповідальних за діяльність закладів притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 180-1 КУпАП (Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг).

Відповідну роз'яснювальну та правовиховну роботу провели не лише з дітьми, а також і з батьками. До тих, хто не хоче чи не бажає належним чином виконувати свої обов’язки з виховання дітей, застосовані заходи адміністративного впливу відповідно до статті 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей). Так, у ході проведення заходів до відповідальності на Рівненщині притягнуто 52 горе-батьків.

СЗГ УМВС

(за матеріалами СКМСД УМВС)

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів'янин добровільно ...
Наступна новина: Луцьк: одну із зупинок ...

КОМЕНТАРІ