Рівненщина: махінації з банківськими картами!

Рівненщина: махінації з банківськими картами!

03.04.14 16:12 0 805
Останнім часом до Дубровицького райвідділу міліції почало надходити багато повідомлень від мешканців району, щодо дій невідомих осіб, пов’язаних з переказом грошових коштів.

Така подія відбулася в кінці березня. 29-річна Тетяна розмістила оголошення, щодо продажу своєї весільної сукні, на порталі безкоштовних приватних оголошень. За декілька днів їй зателефонував потенційний покупець. Чоловік запевнив, що товар його влаштовує і він готовий зробити повну передоплату на банківську картку. Покупець телефоном повідомив, що перерахувати потрібну суму може лише на картку «Приват Банку» чи «Аваль Банку». Дівчина звернулася до своєї матері, що мешкає в Дубровиці, щоб та перевела кошти на її картку.

На радощах Ніна Михайлівна продиктувала номер свого платіжного документа, але підготовлений шахрай повідомив, що операція не проходить і що їй для цього потрібно провести декілька операцій з даною карткою біля банкомату.

— Коли жінка прийшла до банкомату, покупець-шахрай, сказав щоб та ввела номер картки а після цього ввела пін-код, — зазначив начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Василь Зелінський. — Дані дії Ніна провела чотири рази і не помітила, як з її рахунку зникло 9 тисяч гривень. Адже чотирьохзначний пін-код, це і були її гроші з рахунку.

31 березня відбулася знову така ж ситуація, лише весільна сукня змінилася на ноутбук. Цього разу шахраї отримали близько 6 тисяч гривень від 20-річного Віталія з Дубровиці.

Відомості по даним фактам внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Катерина Семенюк,

Дубровицький РВ УМВС

України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ