В Чернівецькій області піротехніки вилучили два застарілі вибухонебезпечні предмети

В Чернівецькій області піротехніки вилучили два застарілі вибухонебезпечні предмети

04.04.14 13:16 0 655
У Чернівцях по вул. Заводській місцевий мешканець виявив невідомий предмет, ззовні схожий на вибухонебезпечний. На місце події відразу виїхали працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області, які класифікували знайдений предмет як артилерійський снаряд калібру 76 мм. часів Першої Світової війни. Рятувальники вилучили вибухонебезпечний предмет у встановленому порядку. На даний момент, тривають роботи по знешкодженню снаряду.

Ще одну небезпечну знахідку було виявлено в місті Сторожинець по вул. Амурській. Місцевий мешканець під час проведення робіт з розчищення дощових каналів виявив одну ручну гранату РГД-5 часів Другої Світової війни. Співробітники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Чернівецькій області вилучили вибухонебезпечний предмет у встановленому порядку.

З початку року на території Чернівецької області виявлено сім застарілих вибухонебезпечних предметів минулих світових війн. Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує громадянам: при виявлені підозрілого предмету потрібно неухильно дотримуватися правил безпеки. В жодному разі не торкайтеся його. Місце знахідки потрібно обгородити, використовуючи для цього предмети яскравих кольорів. Проте якщо таких немає, можна використати будь-які підручні засоби. Після цього слід відразу зателефонувати до народної служби порятунку 101.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ