Чернівецькі правоохоронці викрили чоловіків, які розплачувалися у магазинах "мальованими" грошима

Чернівецькі правоохоронці викрили чоловіків, які розплачувалися у магазинах "мальованими" грошима

04.04.14 08:04 0 705
Як виявилося, купюри номіналом 50 гривень підприємливі художники виготовляли власноруч.

Підробленими грошима хлопці розраховувалися за придбаний товар у магазинах на Путильщині. Одна із продавчинь все ж таки помітила, що купюри підроблені і одразу звернулася до правоохоронців.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники міліції УМВС за скоєне викрили двох жителів Івано-Франківської області.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів міліціонери вилучили багатофункціональний пристрій, за допомогою якого здійснювалось виготовлення купюр, а також вже готових 80 підроблених гривневих 50-тидесяток, - повідомив начальник УМВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко.

Наразі задокументовано 7 фактів збуту підроблених грошей.

Фігурантам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України. У разі доведення вини зловмисникам, їм буде загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років. Слідство триває.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ