Волинь: прокуратурою області оскаржено вирок директору Ковельського житлово-будівельного комбінату

Волинь: прокуратурою області оскаржено вирок директору Ковельського житлово-будівельного комбінату

04.04.14 14:32 0 649
Прокуратурою Волинської області оскаржено в апеляційному порядку з підстав м'якості призначеного покарання вирок директору Ковельського житлово-будівельного комбінату, яким посадовця визнано винним у зловживанні повноваженнями, яке спричинило тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України) й призначено покарання у виді штрафу у розмірі 306 тис. грн. з позбавленням права 3 роки обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків.

Окрім того, згідно з вироком суду посадовець повинен відшкодувати потерпілим від його дій громадянам матеріальні й моральні збитки.

Задля забезпечення такого відшкодування на майно директора ЖБК та на майно комбінату накладено арешт.

Нагадаємо, що директор Ковельського ЖБК, як встановлено досудовим розслідуванням, у 2006-2008 роках уклав із майже чотирма десятками громадян договори підряду на капітальне будівництво за їхні кошти двох житлових будинків у Ковелі.

Замовники будівництва на виконання умов договорів у період з липня 2006 року по липень 2009 року сплатили на рахунок ТОВ "Ковельський ЖБК" грошові кошти на загальну суму майже 10 млн. грн.

Директор ЖБК, зловживаючи своїми повноваженнями, витратив ці кошти на власний розсуд.

Не побудуваши будинків та не маючи коштів для повернення їх замовникам, посадовець подав до Господарського суду Волинської області заяву про порушення справи про банкрутство ТОВ "Ковельський ЖБК", внаслідок чого товариство було визнане банкрутом, що спричинило охоронюваним законом інтересам громадян - замовників будівництва тяжкі наслідки.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Програма співпраці України ...

КОМЕНТАРІ