У Луцьку громада вимагає повернути гектар парку у власність міста

У Луцьку громада вимагає повернути гектар парку у власність міста

04.04.14 09:11 0 787
Громада міста Луцька під час громадських слухань підтримала вимогу щодо повернення у міську власність території парку імені 900-річчя Луцька розміром близько 1 га, яка була відчужена сумнівним шляхом. Ініціатором слухань виступив депутат Луцької міської ради від ВО "Свобода" Сергій Сівак.

2 квітня 2014 року в ЗОШ № 23 міста Луцька з ініціативи свободівця Сергія Сівака відбулася зустріч представників міської влади з мешканцями Балківського мікрорайону. Темою зустрічі стало питання скасування рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 31.07.2001 року за № 429 "Про надання групі осіб дев'яти земельних ділянок загальною площею близько 1 га на території парку імені 900-річчя м. Луцька".

"У 2001 році виконавчий комітет Луцької міської ради своїм рішенням виділив дев'ятьом особам земельні ділянки загальною площею один гектар в районі вулиці Космонавтів під індивідуальну забудову. Це рішення є незаконним, адже відчужувати землю парків, кладовищ тощо заборонено законодавством. Парк імені 900-річчя міста Луцька є фактично єдиним місцем, де мешканці Балківського мікрорайону та частини 33-го мікрорайону можуть відпочити. Я переконаний, що не можна відчужувати територію парку. Цікаво, що серед власників земельних ділянок є досить заможні люди", – зазначив Сергій Сівак у виступі.

Мешканці Балківського мікрорайону підтримали свободівця та виступили проти індивідуальної забудови у парку. А от власники ділянок, що розташовані у парку, на громадські слухання не з'явилися. Серед тих, кому належить 9 земельних ділянок, є відомі у місті люди, зокрема депутати міської ради

Учасники громадських слухань ухвалили резолюцію, текст якої озвучив депутат Сергій Сівак. Лучани вирішили звернутися до міського голови Миколи Романюка, аби він в інтересах громади скерував позов до суду щодо скасування державних актів на право власності на земельні ділянки та рішення виконавчого комітету від 2011 року № 429. Також вони просять прокуратуру та СБУ провесті перевірку законності ухвалення рішення виконавчого комітету.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ