В Закарпатській області непроханий "квартирант" у Хусті обікрав будинок

В Закарпатській області непроханий "квартирант" у Хусті обікрав будинок

04.04.14 09:59 0 640
До міліції зателефонувала хустянка й повідомила про те, що з її будинку викрадено мікрохвильову піч та рушники. Працівники міліції встановили, що до крадіжки причетний раніше судимий мешканець Хустщини.

Потерпіла проживає в будинку свого чоловіка на одній з вулиць Хуста, а на іншій вулиці міста вона залишила свій будинок, куди час від часу навідується.

Одного дня, прийшовши до будинку, сімейна пара зробила деяку роботу біля хати та закривши хату на надійний замок повернулися додому. Через декілька днів подружжя знову вирішило навідати будинок, але чогось вхідні двері за першим разом відкрити не змогли. Жінці в голову прийшли різні думки, чи хтось бува до хати не поліз та не закрився зсередини, або може хтось поміняв замок в дверях і чекає на слушний момент? Але чоловіку все таки вдалося зайти до хати, де жінка побачила безлад.

Газдиня зрозуміла, що в хаті побували непрохані «квартиранти». Посеред хати валялася чоловіча куртка, було розстелене ліжко в спальні та відчинені дверцята на шафі. На підлозі валялися недопалені свічки, відкрита консервація та інше. Подружжя одразу оглянуло будинок, чи бува непроханий «квартирант» щось із хати не поцупив. В будинку жінка недорахувалася рушників та мікрохвильової печі.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що до крадіжки з будинку причетний раніше судимий, ніде не працюючий сусід.

Зустрічі з правоохоронцями Івану уникнути не вдалося. Як він не крутив, але все рівно йому прийшлося зізнатися у скоєному злочині. У січні він скоїв крадіжку банківських карток у своєї сусідки. З рахунку зняв солідну суму, яку потратив на життя на «широку ногу».

За декілька днів, протративши гроші, Іван повернувся «голим-босим» додому. Через знайомих дізнався, що його шукають працівники міліції. Хлопець бачив, як до хати підходять незнайомі йому люди в цивільному, але завжди з будинку він втікав у сад і ховався там за деревами.

Через декілька днів Іван вирішив вийти із засідки та піти в місто. В той час, коли він повертався додому, то пішов повз будинок своєї сусідки, яка проживає у свого чоловіка. Двері були закриті, але віконна хвіртка виявилася відкритою. Через неї він і поліз до будинку. Зайшовши в кухню, побачив покривало, яким закрив вікно, щоб сусіди та прохожі не бачили світло у будинку і щоб він міг собі спокійно «хазяйнувати». В коморі знайшов консервацію, яку й спожив.

Слідчий Хустського міськвідділу міліції Володимир Бєлов за ст.185 «Крадіжка» Кримінального Кодексу України дану справу вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Агнеса Куртяк,

Хустський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопіль: відбудеться ...
Наступна новина: У США зріс торговельний ...

КОМЕНТАРІ