Закарпаття: перечинські правоохоронці закликають свідомих громадян до співпраці!

Закарпаття: перечинські правоохоронці закликають свідомих громадян до співпраці!

04.04.14 12:27 0 760
* Перечинські правоохронці радилися з прикордонниками, прокуратурою району, органами місцевого самоврядування, керівниками громадських формувань та активістами міста з питання необхідності консолідації зусиль громадськості та залучення її до співпраці з міліцією та прикордонною службою в забезпеченні законності та правопорядку.

Нараду відкрив начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей, зазначивши, що створювати громадські формування вкрай необхідно у віддалених від райцентру населених пунктах, адже слідчо-оперативній групі потрібен час, аби приїхати на місце події. А громадські формування можуть забезпечувати охорону громадського порядку на місці скоєння правопорушення та первинний збір наявної інформації ще до приїзду міліції.

До слова був запрошений начальник інформаційно-аналітичного відділу Чопського прикордонного загону Володимир Петельський, який зазначив, що, з урахуванням шньої оперативної обстановки, Чопський прикордонний загін здійснює посилення східних рубежів державного кордону. Як наслідок, на місцях зменшується кількість особового складу відділів прикордонних служб і, відповідно, техніки. Статистика свідчить, що протиправні діяння на кордонах нашої Держави наразі зросли на 30-40 відсотків. Не виключається імовірність виникнення порушень законодавства України з прикордонних питань радикально налаштованими групами осіб. Тому потрібно поповнювати лави громадських формувань значною кількістю свідомих громадян.

Прокурор району Олександр Братюк рекомендував всім сільським радам без виключення не стояти осторонь питань посилення охорони державних кордонів. Необхідно надавати дієву допомогу Новоселицькій сільській раді, територія якої є прикордонною контрольованою зоною. Членам громадських формувань потрібно власними прикладами виховувати молодь та дітей, особисто беручи участь у охороні громадського порядку та державного кордону.

На завершення, Віктор Ребрей зауважив, що для того, аби не допустити надзвичайних подій на території району, населенню необхідно здати зброю, боєприпаси, вибухові матеріали та спеціальні засоби, що зберігаються у них незаконно, в райвідділ міліції. Громадяни, які добровільно звернулися до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються у них незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності. Для того, аби надати громадянам можливість скористатися цим правом, «Місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та спеціальних засобів» продовжено до 30 квітня цього року.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Тарифи на газ для населення ...

КОМЕНТАРІ