На Хмельниччині чисто не там де прибирають, а там, де не смітять

На Хмельниччині чисто не там де прибирають, а там, де не смітять

04.04.14 12:37 0 644
В рамках проведення щорічної акції «За чисте довкілля» та Дня довкілля під головуванням заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації Андрія Мартинова відбулось засідання круглого столу.

Його темою стало впорядкування та озеленення населених пунктів та пам’ятних місць в області.

День довкілля цього року заплановано провести дванадцятого квітня. Проведення цього дня є доброю традицією, яка допомагає виконувати заходи по благоустрою навколишнього середовища та у підготовці до Великодніх свят.

Фахівці Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації, управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, обласного управління лісового та мисливського господарства області, представники міських рад міст обласного підпорядкування та голова Хмельницької обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги обговорили низку актуальних проблемних питань, що стосуються покращення стану навколишнього природного середовища, прибирання від сміття території, озеленення нашого краю та перспектив збереження новостворених насаджень.

Зелені насадження є одним із основних елементів благоустрою населених пунктів. Крім естетичного, вони мають ще й величезне санітарне значення, захищаючи міста і села від диму, вихлопних газів, пилу тощо. Зелений масив приміської зони є резервуаром чистого повітря для населеного пункту. Парки, сади, алеї і бульвари – це своєрідні легені, які очищають забруднене повітря, створюють сприятливий мікроклімат і оздоровлюють довкілля. Вдале поєднання різних рослин дозволяє значно зменшити шкідливі санітарні фактори урбанізації.

Так, насадження дерев і кущів значно зменшують амплітуду температурних коливань, збільшують у спекотні дні вологість повітря, покращуючи таким чином теплообмін людини і її самопочуття, - переконаний заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації Андрій Мартинов.

Насамкінець, учасники круглого столу прийшли до одностайної думки, що збереження довкілля залежить від самих мешканців. Недарма ж народне прислів’я мовить: «Чисто не там де прибирають, а там, де не смітять».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Сех наполягає на ...

КОМЕНТАРІ