Леонід Прус відвідав південь Хмельниччини

Леонід Прус відвідав південь Хмельниччини

04.04.14 14:12 0 661
Голова обласної державної адміністрації Леонід Прус з робочим візитом побував у Ярмолинецькому, Дунаєвецькому, Кам’янець-Подільському, Чемеровецькому та Городоцькому районах. Головне, що цікавило керманича краю - дотримання усіх вимог під час проведення якісної та вчасної посівної компанії. Також Леонід Іванович знайомився з діяльністю, проблемами та перспективами важливих об’єктів різних галузей, які забезпечують життєдіяльність краю.

Під час візиту на Ярмолинеччину Леонід Іванович оглянув незавершене будівництво Скаржинецької ЗОШ. Основні роботи там вже виконані, проте для завершення необхідні кошти. Ознайомившись з умовами, у яких навчаються діти у старій школі, поспілкувавшись з місцевими жителями, голова облдержадміністрації наголосив, що питання потребує окремої уваги. Пообіцяв, що разом з Департаментом фінансів воно вивчатиметься, шукатимуться шляхи, аби діти якомога швидше переступили поріг нової школи. Під час спілкування жителі порушували також інші проблеми соціальної сфери.

На птахофабриці ТОВ «Хорост Плюс» с.Кадиївка Леонід Іванович зустрівся з активістами майдану. Вони висловили свої думки та пропозиції щодо призначення на посаду керівника району, вдосконалення роботи районної влади та її тісної співпраці з громадою. У свою чергу голова адміністрації зазначив, що наразі тривають співбесіди з кандидатами на посади керівників районів. Особлива увага звертається на професіоналізм, відповідальність, лідерські якості, здатність співпрацювати з громадою для задоволення їхніх інтересів в усіх сферах життя.

У Дунаєвецькому районі голова облдержадміністрації побував на полях ТОВ “Козацька долина-2006”с. Вихрівка, де мав змогу побачити, як проходять весняно-польові роботи в цьому господарстві. Під час спілкування з керівником говорили про стан готовності парку сільськогосподарської техніки товариства, забезпечення якісним насінням, підживлення рослин, чисельність працівників та середню заробітну плату робітників.

Також Леонід Прус ознайомився з діяльністю ТОВ “Подільський бройлер” с. Воробіївка, зокрема побував на полях, засіяних під озиму пшеницю. В обробітку господарства знаходиться 3047 га ріллі. За 2013 рік урожайність зернових склала 115,4 ц/га, в тому числі озимої пшениці – 68,0 ц/га, що є однією з найвищих урожайностей не лише в районі, а й в області. Господарство також займається виробництвом м’яса птиці. Чисельність птиці становить 302 тис гол., виробництво м’яса за звітний період складає 382 тонни, що дає можливість забезпечити потреби не лише району, але й області. Леонід Іванович відвідав забійний цех ТОВ “Подільський бройлер”, ознайомився з новими технологіями виробництва.

Робоча поїздка голови адміністрації на Кам’янеччину складалася з відвідин сільськогосподарських підприємств СТОВ «Гарант» с. Оринин та СТзОВ ВФ «Гуменецьке» с. Гуменці. Останнє вже завершило посів ярого ячменю. Голова облдержадміністрації схвалив відродження буряківництва, поцікавився станом розвитку тваринництва. До речі, в останні роки в районі спостерігається збільшення поголів’я ВРХ. Відзначив Леонід Прус і той факт, що відповідно до укладених соціальних угод, орининське СТОВ «Гарант» співпрацює з сільською радою. Школа, дитячий садочок та інші соціальні об’єкти ніколи не залишаються поза увагою агроформування.

Із станом справ по проведенню аграріями необхідного комплексу заходів щодо повноцінного забезпечення весняно - польової кампанії 2014 року голова облдержадміністрації знайомився і на Чемеровеччині. Також вивчав проблеми сільськогосподарської галузі, прагнув дізнатися про діяльність життєво-важливих галузей інфраструктури краю у непростий для нашої держави період.

Голова облдержадміністрації оглянув поля ранніх зернових культур ПП «АВС-Агро» с. Кугаївці. Як зазначив посадовець, стан посівів і матеріально-технічна база цього агроформування заслуговують на увагу. І цілком закономірно, що саме за такими господарниками майбутнє сільськогосподарської галузі області.

Леонід Прус відвідав також будівництво стадіону в смт. Чемерівці. Питання завершення реконструкції цього спортивного об'єкта на нинішній день залишається досить складним. Однак, цю проблему обговорювали нещодавно під час зустрічі, на яку запрошувалися керівники різних сфер діяльності краю, меценати, спонсори. Окремі з них погодилися розв'язати це завдання та надати посильну допомогу для остаточного завершення будівництва.

Наступним у маршруті голови ОДА став солодовий завод ПАТ «Оболонь». Леонід Прус ознайомився з інфраструктурою та технологічним процесом виготовлення солоду одного з найбільших у Європі та Україні гігантів пивоварної промисловості. Під час спілкування із колективом, керівник виконавчої гілки влади області відзначив високий рівень підготовки і добору кадрів та раціональне впровадження передових, сучасних розробок у кінцеве виробництво продукції, яка гідно конкурує із кращими європейськими і світовими зразками. Окрім того, наголошувалося й на тому, що представники «Оболоні» активно розширюють економічний потенціал завдяки удосконаленню сфери своєї діяльності, зокрема, у АПК, розвитку низки підсобних промислів, котрі виготовляють різноманітну продукцію для потреб широких верств населення.

Голова облдержадміністрації також побував у садах та сховищі ПП «Аграрна компанія - 2004» у с. Свішківцях. Воно розраховане на 5 тис. тонн готової продукції. Тут запроваджено сучасні технології із зберігання фруктів та ягід, що вирощує агроформування на власних площах, відведених під сади та ягідники. «Приємно констатувати, що аграрії Чемеровеччини та вся інфраструктура району плідно працюють над вирішенням важливих завдань сьогодення», - зауважив на завершення візиту Леонід Прус.

У Городоцькому районі керівник краю оглянув насіннєвий завод ПП «Аграрна компанія 2004» у с. Кремінна. Практично новий завод був побудований на базі колишньої олійні. Сьогдні там витримана уся технологія не тільки доочистки і калібровки насіння, а й протравлення. Також голова адміністрації на полях цієї ж кампанії ознайомився з технологією сівби цукрових буряків. Завітав на поля, де нині триває посадка картоплі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Четверо людей загинули ...
Наступна новина: Житомирська міліція ...

КОМЕНТАРІ