На Хмельниччині відбувся практичний семінар щодо організації проведення Дня Цивільного захисту в загальноосвітніх навчальних закладах

На Хмельниччині відбувся практичний семінар щодо організації проведення Дня Цивільного захисту в загальноосвітніх навчальних закладах

04.04.14 09:37 0 605
В умовах сьогодення особливо гостро постає питання готовності населення до дій у надзвичайних ситуаціях. Виняткова увага у цьому питанні повинна приділятися підготовці дітей та підлітків до дій в різноманітних нестандартних ситуаціях. Реалізація цих завдань покладена на загальноосвітні навчальні заклади. Тому,3 квітня у Навчально-виховному комплексі №4, щоу Хмельницькому, відбувся практичний семінар, присвячений Дню Цивільного захисту. На захід завітали представники управлінь освіти та з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради, рятувальники 1-го державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Хмельницькій області, викладачі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, директори загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Головною метою цього зібрання було вироблення єдиних підходів до методики підготовки та проведення заходів в рамках Дня Цивільного захисту в навчальних закладах міста наприкінці квітня. Зустріч проходила за сценарієм, який включав велику кількість різнопланових заходів. В ході проведення виступали шкільні агітбригади «Дружин юних пожежних» та «Юних інспекторів дорожнього руху». Запрошені відвідали відкриті виховні уроки з програми цивільного захисту в 2-11 класах. До послуг присутніх працювала виставка навчально-методичної літератури з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, яка розробленапедколективомНавчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльностіХмельницької області.

Далі всі запрошені мали нагоду поспостерігати за учасниками шкільного гуртка «Школа безпеки». Тут учні та вчителі відпрацьовували дії за ввідними відповідно до варіантів можливої надзвичайної ситуації – обвалення сходового маршу на другому поверсі. Старшокласники виконували нормативи в ході проведення комбінованих естафет, а саме: на швидкість одягали засоби індивідуального захисту органів дихання та шкіри, захисний одяг, надавали першу долікарську допомогу, змагалися уподоланні перешкоди за допомогою навісної переправи.

Дітлахи із молодших класів споглядали за рятувальниками, які підготували для них цікаві експозиції та історії про свої нелегкі будні.Учні приміряли на себе елементи спорядження, в якому доводиться працювати рятувальникам. Крім того, вогнеборці продемонстрували технічні можливості пожежно-рятувального обладнання. Школярі із захопленням роздивлялися учбові вибухонебезпечні предмети та засоби їх пошуку.

На завершення,організатори відзначили переможців естафет, фотогазет, листівок, плакатів на тему «Захист людини у надзвичайнихситуаціях» грамотами та цінними подарунками.

Протягом дня школярі та дорослі дізналися багато необхідної інформації з питань цивільного захисту. Організатори впевнені, що знання, отримані дітьми допоможуть їм не розгубитись і в реальній екстремальній ситуації.

ГУДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області 28 ...

КОМЕНТАРІ