У Львові представлять український переклад книги про консульство Польщі

У Львові представлять український переклад книги про консульство Польщі

04.04.14 10:11 0 1066
9 квітня у Львові відбудеться презентація книжки «Польське консульство у Львові 1987-2012», виданої українською мовою з нагоди 25-річчя польської консульської установи у Львові.

Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, презентація розпочнеться о 17:00 у палаці Потоцьких (вул. Коперника, 15).

У 2012 році, з нагоди 25-річчя свого існування, за ініціативи теперішнього Генконсула Ярослава Дрозда, консульство видало книжку «Polski konsulat we Lwowie 1987-2012», яка містить спогади всіх керівників цієї установи від початку її роботи в 1987 році. Своїми спогадами з читачами поділилися Влодзімеж Восковський, Януш Лукашевський, Анджей Крентовський, Генрик Литвін, Пйотр Коновроцький, Вінцент Дембицький, Кшиштоф Савицький, Януш Яблонський, Веслав Осуховський, Ґжеґож Опалінський, Анджей Дрозд та Ярослав Дрозд. Друзі та співробітники написали спогади про двох покійних консулів, а саме Томаша-Марека Леонюка та Марека Краєвського. Вступне слово до книжки написав керівник Представництва МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський.

У 2013 році книжку про польське консульство було видано українською мовою в перекладі Олега Гірного, а також у співпраці з Боженою Антоняк та Анатолієм Івченком.

Книга, як і її польський попередник, побачила світ у видавництві «ТЕST» (Люблін, Польща). Від польськомовної книги україномовне видання відрізняється вступним словом авторства митрополита Львівського Мечислава Мокшицького, а також низкою нових світлин.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У рамках проєкту "Від ...
Наступна новина: Ford: скорочення ...

КОМЕНТАРІ