Кримська залізниця скоротила потяги між материковою Україною та півостровом

Кримська залізниця скоротила потяги між материковою Україною та півостровом

04.04.14 11:32 0 637
З 1 квітня кримська дирекція залізничних перевезень в односторонньому порядку скоротила обсяги руху у приміському сполученні.

Про це повідомляється на сайті Придніпровської залізниці.

«З 1 квітня 2014 року керівництво кримської дирекції залізничних перевезень (невизнаної Кримської залізниці) скасувало або скоротило маршрути курсування низки приміських поїздів, які обслуговуються потягами Сімферопольського моторвагонного депо», – йдеться у повідомленні.

Через це приміське «залізничне сполучення з материкової частини України змушене перериватися по станції Новоолексіївка, з Кримського півострова – по станції Солоне Озеро, що позбавляє людей, які мешкають на території між Новоолексіївкою та Солоним Озером, можливості користуватися приміськими поїздами».

Зокрема, скасовано пару приміських поїздів сполученням Мелітополь – Новоолексіївка – Мелітополь.

Трьом парам приміських поїздів сполученням Сімферополь – Новоолексіївка – Сімферополь скорочено маршрути до станції Солоне Озеро, ще двом парам – до станції Джанкой.

Парі приміських поїздів маршрут Джанкой – Вадим – Джанкой змінено на маршрут Джанкой – Армянськ – Джанкой.

Щоб частково виправити ситуацію, Придніпровська залізниця з 1 квітня призначила курсування двох щоденних приміських поїздів№6915 Запоріжжя-2 – Сиваш та №6914 Сиваш – Новоолексіївка, а з 2 квітня – ще двох (№6913 Новоолексіївка – Сиваш та №6916 Сиваш – Запоріжжя-2) зі збереженням зупинок на всіх зупиночних пунктах ділянки Меліпотополь – Сиваш.

Як повідомляється, для забезпечення приміського сполучення на ділянці Новоолексіївка – Джанкой Придніпровська залізниця запропонувала керівництву Кримської дирекції призначити: по парі приміських поїздів на ділянці Мелітополь – Джанкой (потягами Запорізького моторвагонного депо) та Джанкой – Новоолексіївка (потягами Сімферопольського депо) зі збереженням усіх зупинок; або дві пари приміських поїздів на шляху прямування до станції Солоне Озеро (потягами Запорізького депо) зі збереженням усіх зупинок та забезпеченням пересадки пасажирів по станції Солоне Озеро в обох напрямках.

Однак ця пропозиція кримською стороною була відхилена:

«До вирішення питання про організацію митно-прикордонного огляду на ділянці Новоолексіївка – Джанкой з документальним визначенням тривалості зазначеного огляду в складах приміських поїздів», – зазначається в офіційній відмові.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в ...
Наступна новина: Житомирські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ