Ікона «Небесна сотня» написана прикарпатським художником з кардинальського благословення

Ікона «Небесна сотня» написана прикарпатським художником з кардинальського благословення

04.04.14 11:15 0 674
Продавати картину чоловік не збирається.

Картину-ікону «Небесна сотня» намалював івано-франківський художник Роман Бончук. Він відомий як автор найбільшого в Україні полотна про історію держави. Картина пам?яті Героїв Майдану теж немаленька – шість на два з половиною метри, повідомляє ТСН.

Художник намалював 78 портретів – саме стільки майданівців загинули на той момент, коли він розпочав роботу над своєю «Небесною сотнею». Дописувати решту загиблих не збирається, хоча б тому, що досі безвісти зниклими вважаються понад півтори сотні людей.

Ці портрети зменшеними він переносив на полотно у вигляді Небесних Воріт. Ті, з кого почалася страшна статистика, – Вербицький, Нігоян, Жизневський зображені у центрі композиції.

Художник розповів, що картина зроблена на дерев’яній основі із спеціальним левкасним ґрунтом, написана олійними та акриловими фарбами. Він намагався досягти максимальної портретної схожості за світлинами. Жодного із «Сотні» особисто не знав, хоч сам був на Майдані.

І взагалі це – ікона, наполягає Роман Бончук. На її написання він отримав кардинальське благословення.

За кілька днів «Небесна сотня» з майстерні художника переїде до краєзнавчого музею Івано-Франківська на суд публіки. Продавати полотно автор не збирається, але подарує музею, який забажає побачити її у своїй постійній експозиції.

Вже наступного тижня Роман Бончук збирається розпочати роботу над своїм новим, ще більш амбітним проектом – «Діорама Майдану». Історію революції він хоче написати від першого до останнього дня. Глядачам презентуватиме роботу на День Незалежності у Києві на Майдані.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Працівники Буковинської ...

КОМЕНТАРІ