Олександр Вакуленко: "Саме під час місячника добровільної здачі зброї у громадян є можливість також і узаконити її"

Олександр Вакуленко: "Саме під час місячника добровільної здачі зброї у громадян є можливість також і узаконити її"

04.04.14 16:10 0 720
За словами заступника начальника УМВС, така процедура є абсолютно безкоштовною та відбувається на законних підставах. У разі позитивних результатів перевірки та подачі передбачених законодавством документів, зброя реєструється у власність громадянина, який її добровільно здав.

Як зазначив Олександр Вакуленко, кількість бажаючих зареєструвати зброю по області за останній час зросла на третину. «Фактично щодня я приймаю таких людей і жодній особі, яка має на те законні підстави, в наданні такого дозволу ми не відмовили, - каже правоохоронець. – Наголошую, що вся ця процедура відбувається виключно безкоштовно. Громадянин повинен лише сплатити за квитанціями у встановленому порядку і вже з ними та іншими потрібними документами прийти до УМВС».

Зброю перевірятимуть на відповідність до законодавства України, на причетність до кримінальних правопорушень, а також вона перевіряється по обліках на належність іншим особам. Перелік документів на придбання нарізної та гладкоствольної зброї Ви можете переглянути ТУТ.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: До Всесвітнього дня ...

КОМЕНТАРІ