Ірина Сех наполягає на погашенні заборгованості з виплати заробітної плати ДАП “Львівські авіалінії”

Ірина Сех наполягає на погашенні заборгованості з виплати заробітної плати ДАП “Львівські авіалінії”

04.04.14 12:47 0 627
«Згідно з наказом Міністерства інфраструктури України від 03.11.2011 № 496 Державне авіапідприємство “Львівські авіалінії” перебуває у стадії ліквідації.

Станом на 1 квітня поточного року заборгованість з виплати заробітної плати працівникам ДАП “Львівські авіалінії” становить понад 3,5 млн. грн., а з врахуванням податків та зборів – понад 5 млн. гривень.

ДАП «Львівські авіалінії» є другим підприємством в області з найбільшою заборгованістю з виплати заробітної плати працівникам.

Заходи, що вживаються для погашення цієї заборгованості за рахунок реалізації майна підприємства, не дають позитивного результату. За перший квартал 2014 року борги авіапідприємства зросли на 2,8%.

Органи державної виконавчої служби не вживають належних заходів з виконання відповідних рішень судів про стягнення коштів з ТзОВ “Авіаніка”, ПП “Фігаро-Тур”, ПП “Парадайз Тревел”, ТзОВ “Авіакомпанія ВЕГА”, ТзОВ Енігма” в користь ДАП “Львівські авіалінії” на загальну суму понад 4 млн. гривень.

Стурбованість колективу авіапідприємства викликає те, що голова ліквідаційної комісії ДАП “Львівські авіалінії” Карпенко А.А., який призначений наказом Міністерства інфраструктури України від 15.01.2014 № 17, є мешканцем Донецької області і здійснює керівництво ліквідаційною комісією дистанційно без особистої присутності на підприємстві у м. Львові.

Крім цього, він видав наказ про звільнення всіх членів ліквідаційної комісії з 14 квітня 2014 року.

У зв’язку із звільненням попереднього голови ліквідаційної комісії Кальмука Н.Б. з посади, в якого була юридична освіта, підприємство залишилося без юридичного забезпечення.

Ситуація, яка виникла на підприємстві, потребує негайного кваліфікованого втручання Міністерства інфраструктури України.

Враховуючи вищезазначене та з метою зменшення соціальної напруги на авіапідприємстві, обласна державна адміністрація просить прийняти заходи щодо ефективного керівництва підприємством та повного погашення заборгованості з виплати заробітної плати», – йдеться у зверненні голови Львівської облдержадміністрації Ірини Сех до Міністерства інфраструктури України.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині чисто не ...
Наступна новина: Житомирська область: ...

КОМЕНТАРІ