Ірина Сех просить Міністра енергетики та вугільної промисловості України відновити Львівську філію ПАТ «Укргазвидобування»

Ірина Сех просить Міністра енергетики та вугільної промисловості України відновити Львівську філію ПАТ «Укргазвидобування»

04.04.14 08:38 0 738
Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех звернулась до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана із проханням розглянути можливість повернути статус окремої філії ГПУ «Львівгазвидобування».

На території Львівської області свою виробничу діяльність з видобутку природного газу здійснювало газопромислове управління «Львівгазвидобування», як самостійний підрозділ ДК «Укргазвидобування». Однак, 1 квітня 2011 року без будь-яких погоджень з облдержадміністрацією ГПУ «Львівгазвидобування» було ліквідоване, а натомість створено Львівське відділення ГПУ «Полтавагазвидобування».

«Ліквідація ГПУ «Львівгазвидобування» мала багато негативних наслідків, та основне – область на три роки втратила частку консолідованого податку на прибуток підприємства (понад 6 млн. грн.), а також втратить у 2014 році понад 30 млн. грн. зі сплати єдиного соціального внеску. До того ж за період керівництва ГПУ «Полтавагазвидобування» видобуток газу зменшився на 4,8%.

Враховуючи те, що в Україні стоїть завдання збільшувати видобуток власного газу, просимо про відновлення окремої філії ПАТ «Укргазвидобування», – йдеться у зверненні голови ОДА до Міністра.

Ірина Сех запевняє, що це покращить роботу підприємства та оперативність у прийнятті управлінських рішень, й облдержадміністрація буде максимально сприяти цій роботі.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Луцьку ЖКП № 2 здійснює ...

КОМЕНТАРІ