В Житомирській області сидір Кізін зустрівся з місією міжнародних спостерігачів ОБСЄ

В Житомирській області сидір Кізін зустрівся з місією міжнародних спостерігачів ОБСЄ

04.04.14 15:19 0 687
У вівторок, 2 квітня 2014 року довгострокові спостерігачі ОБСЄ в Україні Сесілія Сеймарк та Марк Воллер обговорили з головою Житомирської облдержадміністрації Сидором Кізіним питання моніторингу виборчого процесу та забезпечення прозорості виборів на Житомирщині.

«Ми раді знайомству, адже будемо перебувати у Житомирі протягом двох місяців. Загальна кількість наших спостерігачів в Україні – 900 осіб, а це 50 команд. До їхніх обов’язків входить проводити моніторинг та слідкувати за ситуацією, яка відбувається в країні», - запевнили представники спостережної місії.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сидір Кізін висловив сподівання на ефективну взаємодію: «З нашого боку будуть створені всі необхідні умови для забезпечення доступу міжнародних спостерігачів до органів державної влади області та інформації щодо підготовки до проведення виборів. Я особисто готовий допомогти у вирішенні будь-якого проблемного питання в роботі місії».

Сесілія Сеймарк та Марк Воллер подякували Сидору Кізіну за гарний прийом. У планах експертів й зустріч з представниками політичних партій, громадськістю та працівниками судової влади.

Наприкінці березня Бюро демократичних інститутів та прав людини відкрило місію зі спостереження за достроковими виборами Президента України, що відбудуться 25 травня цього року. Місія ОБСЄ здійснюватиме оцінку всього виборчого процесу згідно з міжнародними стандартами.

Спостерігачі проаналізують законодавчу базу та її виконання, роботу органів, відповідальних за управління виборчим процесом, а також відповідних державних органів, заходи у рамках передвиборчої агітації, процес висвітлення у засобах масової інформації та розв’язання виборчих суперечок. У день голосування спостерігачі будуть присутніми під час відкриття виборчих дільниць, процесу голосування, підрахунку бюлетенів та встановлення підсумків голосування на всіх рівнях.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ