Питання добровільної здачі зброї на Рівненщині залишається актуальним

Питання добровільної здачі зброї на Рівненщині залишається актуальним

04.04.14 15:27 0 697
Заступник начальника УМВС України в Рівненській області — начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Олег Берест зустрівся з представниками засобів масової інформації, аби обговорити результати проведення місячника добровільної здачі зброї та стан громадського порядку на Рівненщині.

— Завдяки вжитим заходам до органів внутрішніх справ упродовж березня люди добровільно здали 133 одиниці вогнепальної і холодної зброї та понад тисячу боєприпасів, — зазначив Олег Вікторович. — Крім того, до органів внутрішніх справ громадяни здали 63 спеціальні засоби, з них 57 газових пістолетів та шість пристроїв для відстрілу гумових куль.

Разом з тим, полковник міліції зазначив, за останній місяць збільшилась кількість охочих зареєструвати гладкоствольну мисливську зброю, адже мисливці починають готуватись до відкриття сезону полювання.

Начальник міліції громадської безпеки Рівненщини вкотре нагадав, що добровільно здана технічно справна мисливська зброя та спеціальні засоби самооборони, крім неправомірно вилученої у правоохоронних органів та спеціальних служб, після перевірки можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законом порядку. Також громадяни, які добровільно здають зазначені предмети, звільняються від кримінальної відповідальності. Це можна зробити і в подальшому, адже добровільно здати зброю можна і у квітні.

На питання журналістів про стан громадського порядку на вулицях Рівного та спільне патрулювання громадських активістів та правоохоронців Олег Вікторович зазначив, що народних дружинників поменшало в рази.

— Якщо місяць тому охочих допомагати міліціонерам зберігати громадський порядок у Рівному кожного дня зголошувалось близько 50 осіб, то таких збирається не більше семи, — зауважив полковник міліції. — Люди, які патрулювали разом з правоохоронцями, пересвідчились, що це тяжка робота.

На завершення Олег Берест зазначив, що видача дозволів та реєстрація зброї на Рівненщині проводиться у звичайному режимі.

Станіслав ПРИМАК,

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львівській області Ірина ...

КОМЕНТАРІ