На Тернопіллі "Свобода" взяла участь у створені законопроєкту про "Національне бюро антикорупційних розслідувань"

На Тернопіллі "Свобода" взяла участь у створені законопроєкту про "Національне бюро антикорупційних розслідувань"

04.04.14 13:35 0 759
"Загальновідомим фактом є системність корупції в Україні, а також відсутність дієвих механізмів та засобів боротьби з цим ганебним явищем. Инший факт – правоохоронні органи в їх нинішньому стані неспроможні здійснювати ефективну боротьбу із корупцією, особливо з так званою високопосадовою корупцією та корупцією у самих правоохоронних органах. Одним із шляхів вирішення цієї проблеми, що стосується кожного українця, є створення і функціонування в системі кримінальної юстиції спеціялізованого антикорупційного органу з повноваженнями проведення досудового розслідування та координації діяльності у цій царині", – так окреслив проблеми з корупцією і необхідності її вирішення народний депутат України свободівець Михайло Головко.

Щодо розв'язання проблем корупції в межах держави співавтор законопроєкту представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Головко зазначив: "Міжнародне співтовариство уже давно рекомендує забезпечити ефективну антикорупційну спеціялізацію в правоохоронній системі шляхом створення законом автономного спеціялізованого органу з антикорупційних розслідувань, який буде структурно незалежним від існуючих правоохоронних органів та органів безпеки. Зважаючи на першочергову необхідність створення дієвого інституту із відповідними повноваженнями з протидії корупції ми зареєстрували законопроєкт "Про Національне бюро антикорупційних розслідувань".

Автори законопроєкту пропонують створити новий автономний орган (поза системою існуючих правоохоронних органів), основною функцією якого буде виявлення та розслідування корупційних злочинів, що становлять особливу суспільну небезпеку. При цьому такий орган повинен відповідати наведеним міжнародним стандартам. Законопроєктом пропонується створити новий орган державної влади України – центральний орган виконавчої влади з правоохоронними функціями та спеціяльним статусом.

"Головна мета цього законопроєкту – створення нового некорумпованого і незалежного органу державної влади, який зможе повернути довіру громади до влади. Важливим моментом є те, що б'юро антикорупційних розслідувань буде незалежним від державних органів, які будуть об'єктом його уваги, контролю і виявлення з можливим подальшим розслідуванням корупційних правопорушень. Враховуючи, що даний орган здійснюватиме частину повноважень існуючих державних структур (слідчих прокуратури, спеціялізованих підрозділів МВС та СБУ), то фінансування на функціонування може бути виділено шляхом скорочення видатків на утримання інших силових органів", – підкреслив свободівець Михайло Головко.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ