Житомирська міліція представила на огляд найяскравіші зразки зданої населенням зброї

Житомирська міліція представила на огляд найяскравіші зразки зданої населенням зброї

04.04.14 14:14 0 774
В рамках чергового «дня преси» в УМВС України в Житомирській області відбулася виставка різних видів зброї, боєприпасів, вибухівки, добровільно зданих громадянами в міліцію і вилучених з незаконного обігу.

В Україні розпочався місячник добровільної здачі зброї, який триватиме протягом усього квітня. Житомирська міліція вирішила не тільки розповісти, що люди приносять у райвідділи, а й показати найяскравіші примірники вогнепальної зброї і вибухових матеріалів.

Буквально на годину двір УМВС України в Житомирській області перетворився у виставковий зал зброї. Працівники дозвільної системи продемонстрували зразки гладкоствольної мисливської зброї, боєприпаси та найрізноманітніші примірники вогнепальної та холодної зброї. Серед останніх з нарізної - пістолети і револьвери різних марок, а з холодного - кастети, ножі і кинджали. Все це «добро», як розповіли правоохоронці, власноруч принесли в міліцію мешканці Житомирської області.

- У цьому році люди здали в міліцію 107 одиниць різної зброї і ще понад 2800 боєприпасів. Разом з тим, ще 58 зразків міліціонери вилучили у громадян, 17 з них - з незаконного обігу, - розповів заступник начальника УМВС України в Житомирській області Юрій Лебідь.

Увагу оточуючих привернув спецзасіб «Оса», яке є на озброєнні російський спецназівців. Начальник сектору дозвільної системи управління громадської безпеки Олександр Господарчук розповів присутнім, як він потрапив до міліції. Виявляється, такий незвичайний екземпляр приніс чоловік, який приїхав в Україну з Російської Федерації. Він хотів зареєструвати спецзасіб, але йому відмовили, оскільки він не сертифікований в Україні. За таких обставин чоловік просто здав його правоохоронцям.

Серед представлених зразків найбільше мисливських гладкоствольних рушниць, зданих правоохоронцям колишніми власниками як непотрібних або зіпсованих. Нарізний вогнепал представляли не тільки заводські екземпляри, але і зроблені умілими руками громадян. Такі зразки, в основному старезні та іржаві, є частими знахідками на горищах сільських будинків, що дісталися у спадок від старшого покоління молодшому. Зазвичай зберігати такі реліквії люди відмовляються добровільно, усвідомлюючи і їх небезпеку, і суперечність із Законом.

- Упродовж квітня у нашій області, як і по всій Україні, триватиме місячник добровільної здачі зброї. Ми закликаємо всіх громадян, у володінні яких є незаконна зброя, боєприпаси та вибухівка, принести їх у райвідділи міліції, - зазначив Юрій Лебідь.

Нагадаємо, що чинним Кримінальним кодексом України за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами, виражене у носінні, зберіганні, придбанні, передачі чи збуті вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської) без передбаченого законом дозволу, передбачено покарання у вигляді однозначного позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Ті ж громадяни, хто добровільно здає наявні у нього зброю, боєприпаси та вибухівку до органів внутрішніх справ, автоматично звільняються від кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Леонід Прус відвідав ...
Наступна новина: Представник Львівщини ...

КОМЕНТАРІ