Хмельниччина відзначає сімдесяту річницю визволення України від фашистських загарбників

Хмельниччина відзначає сімдесяту річницю визволення України від фашистських загарбників

05.04.14 12:35 0 800
У Хмельницькій обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди 70-тої річниці визволення України від фашистських загарбників. Участь у них взяли голова Хмельницької обласної адміністрації Леонід Прус, голова обласної ради Іван Гончар, Хмельницький міський голови Сергій Мельник, голова обласної ради організації ветеранів України Володимир Купратий, ветерани Великої Вітчизняної війни, громадськість краю.

Перед початком урочистого зібрання відбулася церемонія спеціального погашення художнього маркованого конверту, присвяченого зазначеній річниці.

« кожен з вас має гордитись тим, що у важкі хвилини, відбиваючи удари противника, долаючи усі перешкоди, відбудовуючи економічний потенціал, він довів мужність, стійкість і витримку українського народу, - зазначив у своєму виступі-зверненні до ветеранів очільник області Леонід Прус. – І наш синівський обов’язок – передати наступним поколінням спогади про незабутній подвиг визволителів, тим самим продовжити ланцюг народної пам’яті. Саме це символізує проведення Всеукраїнської естафети «Слава визволителям України», яка пройшла в області місцями бойової слави впродовж І кварталу поточного року».

У ході зібрання представники органів влади з активними членами ветеранських організацій Кам’янець-Подільського, Дунаєвецького, Новоушицького районів передали керівництву області символи естафети – капсули з меморіальною землею з місць бойової слави з усіх куточків області та альбоми з пам’ятними фотографіями. Планується, що символи 70-тої річниці визволення області від фашистських загарбників зберігатимуться в одному з музеїв обласного центру.

Окрему увагу присутніх Леонід Іванович звернув на доленосні події сучасності та надважливу роль у них кожного: «Людина сильна допоки відстоює ідею. Це як дороговказ, розклад руху, а значить опора впевненості в собі, готовність перетерпіти, вистояти, перемогти. Саме такі якості показали Герої Небесної Сотні, які в мирний час виборювали право на гідне життя: життя в європейській країні, життя з народною владою, життя у достойних умовах. Вони загинули в ім’я України, за бажання жити у вільній демократичній державі».

Він наголосив, що Україна перебуває на рубежі перетворень та змін. Закликав об’єднатися у спільній меті - досягненні економічного зростання області й України загалом та налагодженні ефективного діалогу між владою і громадськістю.

Голова облдержадміністрації висловив щиру подяку та високу повагу фронтовикам, партизанам, підпільникам, працівникам тилу, солдатським вдовам і сиротам, усім, хто вистояв, вистраждав, переміг. Побажав усім добра, щастя, миру і достатку.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Держдума Росії ухвалила ...
Наступна новина: У Львівській області з ...

КОМЕНТАРІ