В УПЦ МП закликають Путіна не ділити Україну

В УПЦ МП закликають Путіна не ділити Україну

05.04.14 08:59 0 720
Українська православна церква Московського патріархату звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням завадити розколу України.

Про це в інтерв’ю газеті День розповів керівник справами УПЦ митрополит Антоній.

«Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Онуфрій звернувся з листом особисто до президента Росії із закликом стати на заваді розділенню Української держави та не допустити збройного протистояння між нашими народами», – сказав він.

«Ми віримо, що нам все ж таки вдасться не допустити війни», – підкреслив митрополит.

За його словами, священики його церкви збирають для української армії кошти, а також продукти, медикаменти та інші речі першої необхідності. «Це наш не лише громадянський, а й християнський обов’язок», – зазначив митрополит Антоній.

«Святійший патріарх Кирил як предстоятель всієї Руської православної церкви робить усе можливе та використовує весь свій авторитет, щоб не допустити кровопролиття між народами-братами», – запевнив він.

Як відомо, на початку березня місцеблюститель Київської митрополичої кафедри Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій звернувся до Московського патріарха і всієї Русі Кирила з проханням не допустити кровопролиття на території України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканцям Львівщини, які ...
Наступна новина: На Тернопіллі відбулося ...

КОМЕНТАРІ