В Євпаторії батьки почали забирати дітей з українських класів

В Євпаторії батьки почали забирати дітей з українських класів

05.04.14 20:06 0 835
У 13-ій школі кримського міста Євпаторія батьки почали забирати дітей з українських класів – чи то від страху, чи то від бажання «бути, як усі».

Про це в ефірі громадського мовлення Львівського прес-клубу заявила голова Асоціації культури та освіти «Русский дом», член Громадської ради при Львівській ОДА, уродженка Євпаторії Тетяна Швецова.

Водночас вона підкреслила, що в українському законодавстві є норма, що навіть коли є тільки вісім охочих навчатися певною мовою, то в школі має бути відповідний клас.

Представник Фонду Анатолія Лісіцина в Україні, член Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації Кирило Арбатов зазначив, що Криму за міністра Вакарчука було сім українських шкіл, а зараз – чотири, а цього, безумовно, недостатньо.

«Ситуація в Криму складна і нестабільна. Навколо шкіл починаються процеси, пов’язані з політикою, тоді як школа і простір навколо неї не має бути місцем для якихось політичних маневрів», – заявив він.

Арбатов підкреслив, що для дітей найкраще отримувати знання своєю рідною, материнською, мовою. «Зараз йде мова про долю конкретних дітей і конкретних сімей», – сказав він.

За його словами, Фонд Анатолія Лісіцина в Україні робитиме все, щоб відстояти мережу з українською мовою навчання і щоб «переконати владу Криму не просто зберегти, а максимально розширити цю мережу».

Також, додав він, вони намагатимуться налагодити прямі зв’язки львівських школярів з дітьми з Криму. «Навіть у цій ситуації діти повинні мати можливість відвідати Крим і Росію, а діти звідти повинні мати змогу приїхати в Карпати», – сказав він.

За його словами, Фонд Анатолія Лісіцина працює в Україні з 2009 року. Сам Лісіцин – це колишній губернатор Ярославської області Росії, який зараз представляє Ярославську область у Раді федерації.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ