КВУ обіцяє провести люстрацію членів виборчих комісій

КВУ обіцяє провести люстрацію членів виборчих комісій

05.04.14 10:27 0 677
Комітет виборців України обіцяє провести своєрідну люстрацію членів виборчих комісій. На сайті КВУ зберуть інформацію та оприлюднять списки недоброчесних членів виборчих комісій, які скомпрометували себе під час попередніх виборів різних рівнів.

Про це 4 квітня під час програми громадського мовлення у Львівському прес-клубі повідомила виконавчий директор ЛОГО ВГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська.

Як відзначила О.Дащаківська, члени виборчих комісій – дуже важливий фактор у процесі виборів, адже ці люди рахують волевиявлення громадян, фактично приводять тих чи інших кандидатів до влади. Водночас, виборчі комісії – це колективний орган, тому прив’язати його конкретне рішення до якогось одного члена комісії – дуже складно.

Разом із тим, як повідомила Дащаківська, КВУ планує зібрати інформацію та оприлюднити списки членів виборчих комісій, які зарекомендували себе недоброчесною поведінкою під час вибирів – затягували процес підрахунку голосів, прийом протоколів від дільничих виборчих комісій, неналежно поводилися з зі спостерігачами.

«Цей список буде доступний і ми зможемо переконатися, які кандидати в президенти будуть користуватися послугами цих людей. Це буде ставити під сумнів, що ці кандидати хочуть чесних виборів», – зазначила Дащаківська.

Вона зазначила, що у списку КВУ вже є понад недобросовісних 300 членів виборчих комісій з цілої України. Інформацію про таких людей громадяни можуть надсилати до КВУ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ