У Дніпропетровську хочуть звести арку «Дзеркало часу» замість поваленого Леніна

У Дніпропетровську хочуть звести арку «Дзеркало часу» замість поваленого Леніна

05.04.14 08:28 0 758
У Дніпропетровську на колишній площі вождю пропонують спорудити арку «Дзеркало часу». Там, де нещодавно стояв монумент вождю, знесений активістами, архітектори планують звести амфітеатр, в якому мешканці міста зможуть відпочивати й влаштовувати вистави.

«Крізь арку можна буде бачити пейзаж міста немов через призму часу, – говорить автор проекту, викладач Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Андрій Грицай. – Арка розбиватиме на кадри міський пейзаж, крізь неї можна буде спостерігати, як змінюється місто в часі. Крім того, за аркою можна зробити штучний водоспад, а на нього проектувати зображення».

Незвичайну ідею викладач та його студенти планують здійснити протягом року. У самого архітектора є три великі проекти, реалізовані у Франції, де він із відзнакою закінчив вищу школу архітектури й отримав ступінь магістра. Тепер Андрій Грицай хоче втілити креативні ідеї в рідному місті.

«Дзеркало часу» автор проекту сподівається зробити візитівкою Дніпропетровська. Він говорить, що схожі за духом інтерактивні майданчики є в Парижі та Барселоні.

Втім, презентація модерністського проекту вже викликала реакцію з боку активістів Євромайдану. Вони проти того, щоб було встановлено подібну споруду, і нагадують, що площу Леніна вже перейменовано рішенням міськради на площу Героїв Майдану.

«Люди сюди приносять квіти, запалюють лампадки, тут стоять фотографії загиблих, – говорить координатор Євромайдану Віктор Романенко. – Кожна людина має знати й пам’ятати імена героїв, завдяки яким ми позбавилися від корумпованої влади».

Тим часом, міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко вважає, що з перейменуванням площі депутати міськради трохи поквапилися. За його поясненнями, в Дніпропетровську, згідно зі встановленою процедурою, спочатку повинні відбутися громадські слухання, на яких міська громада може висловити свою думку, пише «День».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 7 квітня у Тернополі ...
Наступна новина: Пенсійний фонд України у ...

КОМЕНТАРІ