В Чернівецькій області рятувальники роз’яснюють дітям правила безпеки

В Чернівецькій області рятувальники роз’яснюють дітям правила безпеки

05.04.14 09:49 0 839
Рятувальники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області, окрім виконання дій за призначенням, значну увагу приділяють проведенню масово-роз’яснювальній роботі із підростаючим поколінням.

Так, 2 квітня рятувальники провели навчально-показовий виступ із учнями 8-9 класів загальноосвітньої школи № 22 у Чернівцях. Під час зустрічі рятувальники нагадали дітям, що із настанням теплої пори року, різко збільшується кількість пожеж. Насамперед це пов’язано із спаленням сухої трави громадянами.

Дітям нагадали правила пожежної безпеки, а також пояснили, як діяти у випадку виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів, адже через початок проведення земляних робіт також зростає кількість виявлення боєприпасів минулих світових війн. Рятувальники вручили школярам сувенірну продукцію та продемонстрували всім присутнім навчальний відеофільм. Після цього, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області відповіли на численні запитання дітей та гостей заходу.

Ще одним заходом, який рятувальники провели для дітей, була екскурсія ліцеїстів «Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту» до музею пожежно-рятувальної справи, який діє при Управлінні ДСНС України у Чернівецькій області. Так, діти із захопленням ознайомилися з історією пожежно-рятувальної служби краю, а також завітали у кімнату присвячену учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Школярі дякували рятувальникам за цікаву екскурсію та обіцяли, що ще не раз завітають до музею.

Не забули рятувальники і про вихованців дошкільних навчальних закладів. Так, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області завітали в гості в дошкільний навчальний заклад № 24 «Джерело» в обласному центрі. Під час зустрічі рятувальники розповіли дітям правила пожежної безпеки. У свою чергу, діти також підготувалися до зустрічі. Малеча організувала проведення естафети на протипожежну тематику. В рамках даного заходу діти змагалися у складанні пожежного щита, пазлів, на яких зображено правила пожежної безпеки. Та найбільше захоплення у вихованців закладу викликало змагання з ліквідації «пожежі», участь в якому взяли всі діти. Наостанок, малеча розповідала вірші на протипожежну тематику.

Такі зустрічі є традиційними і проводяться з метою навчання дітей правилам безпеки на випадок виникнення пожежі. Слід зазначити, що проведення таких заходів є надзвичайно важливими. Завдяки їм є можливість розповісти дітям про те, як слід діяти на випадок пожежі, а це, в свою чергу, дозволить запобігти біді.

Прес-служба У ДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ