У Кабінеті Міністрів України відбулася селекторна нарада з очільниками регіонів

У Кабінеті Міністрів України відбулася селекторна нарада з очільниками регіонів

05.04.14 17:53 0 716
В Будинку Уряду за участю Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, Першого віце-прем’єр-міністра Віталія Яреми, Віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та членів Кабінету Міністрів України відбулася селекторна нарада з головами обласних державних адміністрацій з питань розв’язання соціально-побутових проблем громадян, які переселяються з Автономної Республіки Крим та міста Севастополь в інші регіони України.

У волинській студії участь у нараді взяв голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт та заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк.

Розпочинаючи нараду, Перший віце-прем’єр-міністр наголосив, що Урядом вже здійснено ряд заходів щодо розміщення військових і членів їх сімей, а також цивільних, які виявили бажання залишити територію Криму. Водночас урядовець підкреслив, що завданням Уряду є не лише облаштування місць проживання, а й організація надання будь-якої необхідної допомоги для якнайшвидшої адаптації на новому місці громадян, які залишають окуповану територію.

Він повідомив, що з цією метою Уряд розробив і прийняв План додаткових заходів з тимчасового розміщення громадян, які переселяються з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя в інші регіони України, яким передбачається розв’язання ряду соціально-побутових проблем цих громадян. Зокрема, відновлення всіх соціальних виплат та надання допомоги у працевлаштуванні;ведення реєстру громадян України, які переселяються, та переліку об’єктів державної та комунальної власності, в яких можливе розміщення; надання необхідної медичної допомоги у державних та комунальних закладах охорони здоров'я, в тому числі психологічної підтримки; продовження навчання та здобуття відповідної освіти; надання безоплатної правової допомоги тощо.

Голови обласних державних адміністрацій в свою чергу прозвітували про стан справ на місцях та озвучили ряд проблем, які потребують нагального вирішення.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ