У Волинській області арсеній Яценюк виступає за публічність процедури відшкодування ПДВ

У Волинській області арсеній Яценюк виступає за публічність процедури відшкодування ПДВ

05.04.14 16:40 0 871
Податкові служби розпочали процес відшкодування податку на додану вартість. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на зустрічі з промисловцями, підприємцями та роботодавцями в п’ятницю, 4 квітня.

Як уточнив присутній на зустрічі Перший заступник Міністра доходів і зборів Ігор Білоус, на відшкодовано вже близько 3,8 млрд. грн.

Глава Уряду застеріг від порушень при відшкодуванні ПДВ, зазначивши, що будуть порушуватися кримінальні справи, «якщо буде відшкодування ПДВ, як колись – коли відшкодовують не тим, кому треба, а тим, кому попросили».

Він також наголосив на необхідності оприлюднення інформації про відшкодоване ПДВ. АрсенійЯценюк звернувся до Першого заступника Міністра доходів і зборів разом із Міністром юстиції розробити відповідний механізм: «Єдине, що потрібно – згода самих підприємств, яким відшкодовують, на те, щоб інформацію про них оприлюднювали».

«Це буде перший крок до публічності», - додав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності боротьби з корупцією у Державній митній службі та податковій: «Усвідомлюю, що за місяць роботи нового Уряду складно переламати всю корупцію на середньому і нижньому рівні. Вона до існує,.. і це наше основне завдання – знищити корупцію, яка знищує український бізнес і довіру до України», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що вітає рішення Міністерства доходів і зборів щодо ліквідації так званих «двох списків оподаткування» – «списку оподаткування для своїх і списку для всіх інших, які не входили у наближене коло».

Він звернувся до представників УСПП: «Не шукайте шляхів для корупції. Чим менше буде сірого і чорного ринку, тим легше вам і нам буде працювати. Ми зацікавлені у доходах бюджету, а ви зацікавлені в тому, щоб на вашому ринку була чесна конкуренція, а не захист однієї чи іншої бізнес-групи», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Сех обговорила ...

КОМЕНТАРІ