Переселенці із Криму зустрілися у Луцьку

Переселенці із Криму зустрілися у Луцьку

05.04.14 14:48 0 776
У середу, 2 квітня, відбулася зустріч кримчан, що приїхали до міста Луцька, рятуючись від російської агресії. Для багатьох із них це була перша нагода познайомитися та поспілкуватися із земляками, які також опинилися на Волині. Зустріч відбулася у приміщенні Товариства польської культури ім. Єви Фелінської.

Волонтери Громадського сектору Волині відреагували на прохання кримчан, що прибули до Луцька. Згідно задуму, така зустріч мала би допомогти переселенцям у створенні кола спілкування, покращити їх емоційний стан. Саме тому модератором стала волонтер Психологічної служби Майдану Тетяна Романова. Їй вдалося налаштувати гостей на відкритість та наголосити на важливих моментах, що стосуються психологічної реакції на події у Криму.

Волонтери розповіли про заходи для дітей, які відбуваються у Луцьку, заохотили до наступних зустрічей та взаємодопомоги. Натомість господарі – представники Товариства польської культури – запросили до безкоштовної участі у курсах польської мови та надали інформацію про навчання і працевлаштування у Польщі. Також велися розмови про створення школи кримсько-татарської мови.

Загалом, зустріч дала можливість переселенцям відкрито поговорити про свої проблеми та переживання, поділитися планами щодо облаштування життя у Луцьку. Головною тезою зустрічі стало «робити все, що залежить від нас тут і тепер».

Департамент соціальної політики

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі сергій Надал ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ