В Луцьку шашкові змагання юних інтелектуалів

В Луцьку шашкові змагання юних інтелектуалів

05.04.14 11:54 0 757
Комітет по фізичній культурі та спорту Луцької міської ради започаткував у цьому році проведення на базі шахово-шашкового клубу «Біла тура» міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відкритого чемпіонату міста Луцька з шашок серед юнаків та дівчат.

Боротьбу в змаганнях вели юні шашкісти 7-11 та 12-16 років, які були переможцями та призерами міських змагань школярів «Диво-шашки», що проходили 11 лютого цього року, а також усі охочі.

Як відзначив головний суддя змагань, спеціаліст І категорії МЦФЗН «Спорт для всіх» Микола Проскуровський, популярність спортивно-інтелектуальних змагань з кожним роком зростає. Тому, щоб не втратити перспективну молодь, мати можливість розкрити їх таланти, розвивати і удосконалювати навики у процесі позакласних та позаурочних форм занять, а також з метою покращення особистих результатів необхідно проводити такі змагання.

Шашкові баталії відповідно до регламенту поводилися за швейцарською системою в 9 турів з часом 25 хвилин на партію кожному учаснику. Переможець визначався за найбільшою сумою набраних очок.

В групі 7-11 років серед дівчат перемогла юна шашкістка з НВК «Гімназія № 14» Юлія Рейкіна, а серед наймолодших хлопців - ківерчанин Олександр Волох. Друге місце виборов Юрій Стрілець з Луцького НВК № 26.

У старшій віковій групі перемогу святкували Валерія Блаженчук з гімназії№ 4 імені Модеста Левицького і першорозрядник Максим Слісаренко з ЗОШ № 12. Другими були Валентина Тиха (ЗОШ № 23) і Богдан Карвацький (ЗОШ № 3). Третє місце у Романа Заячківського з НВК № 10.

Варто відзначити, що за рейтингом змагань Богдан Карвацький, Євген Радчук, Олександр Волох і Роман Заячківський виконали норматив третього спортивного розряду з шашок.

Вітаємо переможців та призерів і сподіваємося, що з кожним роком змагання юних шашкістів збиратимуть ще більшу кількість любителів спортивно-інтелектуальних змагань нашого міста.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: На Тернопіллі завершилося ...

КОМЕНТАРІ