Підприємець не має права на податкову знижку, - Луцька ОДПІ

Підприємець не має права на податкову знижку, - Луцька ОДПІ

05.04.14 10:35 0 720
Фахівці Луцької ОДПІ нагадують фізичним особам–підприємцям, що вони не мають права на податкову знижку з доходів, одержаних від підприємницької діяльності.

Платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до податкової знижки з метою зменшення свого оподатковуваного доходу за наслідками звітного року, фактично здійснені ним деякі витрати. Перелік витрат, за якими застосовується податкова знижка визначений у пункті 166.3 статті 166 Податкового кодексу України.

При цьому, загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого у вигляді заробітної плати.

Заробітна плата - це основна та додаткова винагорода, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму.

Наразі, доходи громадянина, які одержані ним від підприємницької діяльності, не відносяться до заробітної плати, відповідно не підлягають податковій знижці.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ