Волинська область: у рамках проведення Тижня безпеки рятувальники провели для школярів виховну годину «Цивільний захист населення»

Волинська область: у рамках проведення Тижня безпеки рятувальники провели для школярів виховну годину «Цивільний захист населення»

05.04.14 08:02 0 863
На Волині триває Тиждень безпеки життєдіяльності. У рамках його проведення рятувальники разом із освітянами проводять для дітей «Дні цивільного захисту». Так, у селі Нуйне Камінь-Каширського району школярі вивчили не лише правила безпеки, а й дізналися про роботу працівників Служби порятунку «101».

3 квітня на виховну годину до школярів Нуйнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня завітали рятувальники. Вони розповіли підліткам яких правил необхідно дотримуватися, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації, під час пожежі, виявленні боєприпасів, розливі ртуті.

Школярі переглянули навчальні фільми про руйнівні наслідки пожеж та інших надзвичайних ситуацій, а також ознайомилися з відеоматеріалами з правил безпеки.

Провідний фахівець Камінь-Каширського РВ У ДСНС України у Волинській області Віталій Мартинюк закликав молодь вступати до лав ДСНС у майбутньому, бо рятувальник – професія престижна, оскільки проблема безпеки життєдіяльності на сьогоднішній день є найбільш актуальною у суспільстві.

Після теорії приступили до практики. Вогнеборці ознайомили учнів з роботою пожежно-рятувальної служби - на подвір’ї школи розташували пожежну техніку та продемонстрували спеціальне обладнання, яке застосовується при рятуванні людей. Діти юрбою оточили бійців Служби порятунку – усі хотіли побачити спецтехніку.

Найбільше захоплення школярів викликала можливість у дії спробувати працювати з пневмоножицями та демонстрація роботи пневмоподушки, котра здатна легко підняти 20-тонний автомобіль. На декілька хвилин кожен бажаючий міг перевтілитись на мужнього рятувальника. Звичайно ж із допомогою вправних наставників – бійців державної пожежно-рятувальної частини №8 м. Каменя-Каширського.

На завершення заходу рятувальники роздали школярам листівки з правил безпеки та передали для шкільної бібліотеки посібники з безпеки життєдіяльності.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ