У Львівській області є 800 приватних будинків, які можна було б надати в оренду кримчанам, – Ірина Сех

У Львівській області є 800 приватних будинків, які можна було б надати в оренду кримчанам, – Ірина Сех

05.04.14 08:07 0 701
«Зараз у Львівській області потрібно вирішувати питання забезпечення переселенців з Криму житлом на триваліший термін. Кримчани, які зараз живуть у наших сім’ях, вже почуваються незручно, бо ніби «висять на шиї». Певний психологічний дискомфорт є, і це гнітить людей, які переселились із Криму». Про це повідомила урядовцям під час Всеукраїнської селекторної наради голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех.

Як один із можливих варіантів вирішення проблеми вона запропонувала оренду житла. Такі напрацювання Львівщина вже має.

«Ми вивчали це питання. У нас зараз є на обліку 800 приватних будинків, які можна використати для потреб кримчан. Водночас ці будинки потребують ремонту. Ми рахували, що орієнтовна вартість робіт по кожному – це 50 тисяч гривень», – додала Ірина Сех.

Також, за словами очільника Львівщини, зараз потрібно вирішувати проблему працевлаштування працездатних громадян без реєстрації місця проживання. Ще одне питання – переоформлення підприємницької діяльності з АР Крим на інші території України.

За підсумками селекторної наради Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам розробити окремий додаток до урядового розпорядження щодо переселенців з Криму. До нього включити всі питання, які порушували голови обласних державних адміністрацій на селекторній нараді. Урядове засідання щодо кримчан заплановане на завтра.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 7 квітня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ