До Чернігова з Криму переселилися 29 осіб

До Чернігова з Криму переселилися 29 осіб

05.04.14 12:59 0 682
До Чернігова з Криму переселилися 29 осіб. Такі дані були озвучені на засіданні міського координаційного центру з питань тимчасового перебування сімей з території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя. Засідання центру у міській раді провели перший заступник міського голови Микола Миргородський та заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров.

За інформацією Деснянського і Новозаводського районних управлінь праці та соціального захисту населення, в обласному центрі Чернігівщини жодних питань із призначення державних соціальних допомог не виникає. Основним проблемним питанням є забезпечення житлом, оскільки переселенці, зараз проживаючи у родичів та знайомих, не погоджуються на тимчасове житло у гуртожитках, а прагнуть отримати постійне. Тільки двох кримчан поселено до обласного центру соціально-психологічної допомоги. Вони не мали засобів до проживання, тож три місяці погодилися перебувати у "кризовому" центрі.

Як повідомив начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко, до загальноосвітніх навчальних закладів Чернігова влаштовано п'ять учнів. "Діти вже відвідують школи, чекаємо отримання документів", - зазначив посадовець.

У міському центрі зайнятості уточнили, що з проханням про працевлаштування звернулися двоє людей. Їм запропоновано кілька вакансій, одна жінка вже приступила до роботи.

За підсумками засідання координаційного центру прийнято рішення про оперативну та якісну взаємодію усіх міських і районних служб, що займаються питаннями тимчасового перебування у Чернігові сімей з території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ