В Житомирській області цьогоріч Всесвітній день здоров’я спрямований на профілактику серед населення трансмісивних інфекцій

В Житомирській області цьогоріч Всесвітній день здоров’я спрямований на профілактику серед населення трансмісивних інфекцій

05.04.14 15:10 0 698
Щороку 7 квітня відзначається Всесвітній день здоров’я. Саме цього дня у 1950 році було створено Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) при Організації Об’єднаних Націй. За повідомленням прес-центру департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, у 2014 році лейтмотивом Всесвітнього дня здоров’я стане привернення уваги громадськості до профілактики та лікування трансмісивних хвороб. До них належать захворювання, що передаються членистоногими (комарами, москітами, клопами, кліщами, блохами, вошами та іншими).

За оцінками фахівців з галузі охорони здоров’я, найнебезпечнішою трансмісивною хворобою сучасності є малярія. Так, протягом останнього десятиліття за кількістю смертельних випадків вона вийшла з третього на перше місце у світі (після пневмонії та туберкульозу). Показовим є той факт, що кожного року 1,5 – 3 млн. людей вмирають від цієї недуги. Найбільше спалахів малярії фіксується в Африці, Індії, Бразилії, В\'єтнамі, Колумбії та на Шрі-Ланці й Соломонових островах.

Медики звертають увагу на те, що з початком весни в лісах і парках активізуються кліщі, укусів яких людині слід остерігатися під час відпочинку на природі, оскільки вони загрожують такими хворобами, як іксодовий кліщовий бореліоз (хвороба Лайма), кліщовий вірусний енцефаліт та марсельська гарячка.

За інформацією обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини, цьогоріч кампанія до Всесвітнього дня здоров’я спрямована на поширення інформації серед населення про трансмісивні інфекції та заходи особистого захисту (а саме, дотримання правил перебування у лісі, особистої та громадської гігієни, використання ефективних репелентів та проведення консультацій з лікарем перед поїздкою в країни, де поширені ці інфекції).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Переселенці із Криму ...
Наступна новина: Європарламент підтримав ...

КОМЕНТАРІ