У Рівненській області рятувальники ГУ ДСНС провели показові навчання для студентів щодо укриття в захисних спорудах цивільного захисту

У Рівненській області рятувальники ГУ ДСНС провели показові навчання для студентів щодо укриття в захисних спорудах цивільного захисту

05.04.14 08:01 0 683
04 квітня на території захисного укриття Рівненського державного гуманітарного університету для студентів та викладачів було проведено показове навчання на тему: «Укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту у разі надзвичайної ситуації техногенного характеру».

Організаторами заходу виступили працівники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області та управлінням надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Рівненського міськвиконкому. На захід були запрошенні представники обласних засобів масової інформації.

Навчання складалися з двох етапів – теоретичного та практичного. Під час першого, начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС полковник служби цивільного захисту Іван Жакун розповів присутнім для чого потрібні захисні споруди, порядок їх використання за призначенням та дії населення після отримання сигналу «Радіаційна небезпека» внаслідок можливих аварій на АЕС. Під час другого етапу, студенти мали можливість на практиці застосувати отриманні знання, відвідавши реальне сховище. Присутні оглянули приміщення та ознайомилися з усіма системами життєзабезпечення.

Такі навчання є надзвичайно важливими, адже у будь-який час захисні споруди цивільного захисту можуть знадобитися для укриття та захисту людей від небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ