Держдума Росії ухвалила закон про надання громадянства російськомовним

Держдума Росії ухвалила закон про надання громадянства російськомовним

05.04.14 12:31 0 736
Державна дума Росії ухвалила закон про спрощене надання російського громадянства для російськомовних. За відповідний документ проголосувала переважна більшість російських депутатів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Закон спрощує процедури прийняття до громадянства Росії носіїв російської мови, родичі яких раніше проживали на території Росії та СРСР. Умовою набуття громадянства є переїзд на постійне місце проживання до Росії і відмова від громадянства іноземної держави.

Для цієї категорії осіб передбачене скорочення терміну розгляду заяв та ухвалення рішень про прийом до громадянства у спрощеному порядку до трьох місяців.

«Йдеться про всіх тих осіб, які історично були пов'язані з Росією, їхні сім'ї проживали на території Росії, тобто таким чином створюються умови для вирішення долі багатьох людей, які готові відмовитися від іноземного громадянства і проживати постійно на території Росії», – пояснив голова комітету Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва Володимир Плігін.

Зараз для набуття російського громадянства необхідно дотримати вимогу п’ятирічного терміну проживання в Росії на підставі посвідки на проживання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Хмельниччина відзначає ...

КОМЕНТАРІ