Туреччина: суд зняв заборону на Youtube, Ердоґан критикує рішення щодо Twitter

Туреччина: суд зняв заборону на Youtube, Ердоґан критикує рішення щодо Twitter

05.04.14 14:31 0 711
Турецький суд зняв заборону на доступ до інтернет-сервісу Youtube. Суд в Анкарі вирішив, що попереднє рішення – про блокування сайту було занадто широким. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Водночас суд залишив чинною заборону на 15 відео, заявивши, що вони порушують турецькі закони.

Уряд Реджепа Таїпа Ердоґана розпорядився закрити доступ до Youtube минулого місяця після того, як там були оприлюднені аудіо записи, в яких нібито високопоставлені чиновники обговорювали можливість проведення військової операції в Сирії.

Раніше Конституційний суд Туреччини також вирішив скасувати заборону на доступ до сервісу мікроблогів Twitter, постановивши, що ця заборона порушує право громадян на свободу самовираження, і розпорядився розблокувати сервіс.

Прем’єр-міністр Туреччини розкритикував рішення Конституційного суду. За словами Ердогана, його уряд підкорився рішенню суду, але не вважає його правильним.

Доступ до Twitter у Туреччині був заблокований у другій половині березня за рішенням уряду. Прем’єр Реджеп Тайїп Ердоган пообіцяв знищити цей сервіс. Причиною невдоволення влади була поява в Twitter посилань на аудіозаписи, які нібито свідчать про корупцію серед оточення Ердогана.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Матч «Спартак» – ...
Наступна новина: Чернігів: В. Бережний: ...

КОМЕНТАРІ