На Тернопіллі більшість громад висловлюють підтримку наданню дозволів підприємствам, що розташовані на території їх сіл, на видобуток надр

На Тернопіллі більшість громад висловлюють підтримку наданню дозволів підприємствам, що розташовані на території їх сіл, на видобуток надр

05.04.14 10:52 0 782
Тривають поїздки депутатів по області з метою вивчення ситуації на місцях щодо співпраці громад із підприємствами, котрі займаються видобутком надр на території, що належить громаді. Цього разу робоча група побувала у Зборівському, Шумському та Кременецькому районах.

Як вже повідомлялось - на наступній сесії депутати розглядатимуть ряд звернень підприємців щодо надання їм дозволів на розробку надр. Голова обласної ради Василь Хомінець переконаний, що « …розглядати це питання сесія має, лише ознайомившись із ситуацією на місцях, зокрема депутати повинні чітко знати, чи виконуються надрокористувачами усі визначені обласною радою вимоги та прийняті домовленості, чи реалізуються «соціальні пакети» у селах тощо».

У Зборівському районі робоча група побувала у Залізцях, де ознайомилась із діяльністю ДП «Укрспирт»; у Шумському – із роботою Шумського комунального спеціалізованого лісогосподарського та мисливського підприємства «Волинь», ТзОВ «Мікоген-Україна» (Вілійська сільська рада), Ботанічного заказника «Ваканци», а також ряду підприємств Кременеччини. У переважній більшості сільські та селищні голови та депутати сільських рад наголошують, що без підприємств життя у їхніх громад було б вкрай важким, адже «…підприємці допомагають і школі, і церкві, трактором, щоб сніг розчистити, чи дорогу підсипати».

Підбиваючи підсумки робочої поїздки, депутат облради Віктор Чубатий сказав, що рекомендуватиме колегам надати дозволи відвіданим підприємствам.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Хочеш жити в ...
Наступна новина: Львів на вихідні. Афіша

КОМЕНТАРІ