Ірина Сех та Петро Колодій зустрілися із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні

Ірина Сех та Петро Колодій зустрілися із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні

06.04.14 18:12 0 954
4 квітня 2014 року голова Львівської облдержадміністрації свободівка Ірина Сех та голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій зустрілись із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Саката. На зустрічі йшлося про важливість співпраці області та Японії. Ірина Сех також подякувала японському дипломату за підтримку України у важкий час.

"Нам дуже цікава співпраця з Японією. Вдячна, що ви підтримали нас у такій складній політичній та економічній ситуації. Ті заяви, які робила Японія, були дуже важливими для українців", – зазначила Ірина Сех.

Націоналістка наголосила на важливості розвитку співпраці з Японією в екологічних проєктах у рамках Кіотського протоколу.

За словами Ірини Сех, між Україною та Японією є давня історія співпраці в ядерній царині, оскільки обидві країни пережили атомні катастрофи.

Як повідомлялося під час зустрічі, дуже розвинута співпраця між лікарями обох країн. Зокрема, минулого року до України приїжджало 27 делегацій лікарів із Японії для обміну досвідом, а Японія приймала наших хворих дітей на лікування.

Своєю чергою, Тоічі Саката зазначив, що Львів – це столиця культури України.

"Це місто з глибокою історією, яке добре підтримує українську культуру. В Японії з Львівщиною є тісні стосунки у галузі освіти, медичного обслуговування, культури та захисту довкілля. І ми хочемо підтримувати ці відносини та розвивати їх надалі", – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні.

Окрім цього, під час зустрічі Тоічі Саката зауважив, що зараз в Україні будують саркофаг на Чорнобильській АЕС, і Японія планує взяти участь у цих роботах.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Що таке пінополістирол

КОМЕНТАРІ