Михайло Задорожний: "Громади повинні вимагати змін до земельного законодавства держави"

Михайло Задорожний: "Громади повинні вимагати змін до земельного законодавства держави"

06.04.14 16:57 0 837
3 квітня 2014 року депутат-свободівець Львівської обласної ради Михайло Задорожний та голова Дрогобицької районної ради Михайло Сікора взяли участь у розширеному засіданні сесії сільської ради села Летня Дрогобицького району, яка, через присутність майже всієї громади села, відбувалася в Народному домі. Важливим питанням, яке розглядалося на сесії, було питання околичних земель.

Уже кілька днів село лихоманить від того, що майже 70 га пасовищ навколо села опинилися під господарюванням заїжджих підприємців-інвесторів, які розводять овець. Відтак селянам випасати власну худобу буде вкрай проблематично. Вбачаючи в ситуації з передачею колишніх колгоспних сіножатей заїжджим "інвесторам" корупційні схеми, селяни під час сесії емоційно висловлювалися на адресу місцевих чиновників, запевняючи присутніх обласних, районних і сільських депутатів про готовність громади вдатися до вкрай непопулярних заходів – з вилами боронити від корисливих "інвесторів" свої пасовища.

Виступаючи перед сільською громадою Михайло Задорожний погодився із думкою селян, що причиною шніх негараздів є корупція в ешелонах влади, зокрема в структурах головного управління Держкомзему у Львівській області. Проте, як запевнив депутат-свободівець, емоціями тут справі не зарадиш. "Необхідно громаді села звернутися до Держкомзему щодо передачі околичних пасовищ, на яких селяни випасають худобу, на баланс сільської ради, і тим самим убезпечити відчуження земель без згоди громади", – сказав Михайло Задорожний. Сесія Летнянської сільради підтримала цю ініціативу.

На думку свободівця Михайла Задорожного, народні депутати України мають ініціювати негайне внесення змін до чинного земельного законодавства на користь місцевих громад, а не хитрих бізнесменів-нуворишів, адже подібні земельні проблеми стосуються не лише громади села Летня.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туреччина: суд зняв ...
Наступна новина: Луческу: "Ми заслужили цю ...

КОМЕНТАРІ