Держдума Росії схвалила законопроект про надання громадянства російськомовним

Держдума Росії схвалила законопроект про надання громадянства російськомовним

06.04.14 11:02 0 865
Державна дума Росії схвалила законопроект про спрощене надання російського громадянства для російськомовних. За цей документ проголосувала переважна більшість депутатів нижньої палати російського парламенту. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Законопроект має на меті спростити процедури прийняття до громадянства Росії носіїв російської мови, родичі яких раніше проживали на території Російської імперії чи СРСР у межах сучасної Росії (до яких, на думку Москви, належить і український Крим). Умовою набуття громадянства має стати переїзд на постійне місце проживання до Росії і відмова від громадянства іноземної держави.

Для цієї категорії осіб передбачене скорочення терміну розгляду заяв та ухвалення рішень про прийом до громадянства у спрощеному порядку до трьох місяців.

«Йдеться про всіх тих осіб, які історично були пов'язані з Росією, їхні сім'ї проживали на території Росії, тобто таким чином створюються умови для вирішення долі багатьох людей, які готові відмовитися від іноземного громадянства і проживати постійно на території Росії», – пояснив голова комітету Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва Володимир Плігін.

Зараз для набуття російського громадянства необхідно дотримати вимогу п’ятирічного терміну проживання в Росії на підставі посвідки на проживання.

Законопроект іще має схвалити верхня палата Федеральних зборів (російського парламенту), Рада федерації. На цей крок очікують найближчим часом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учасники празького ...
Наступна новина: Сачко: Щоб перемагати, ...

КОМЕНТАРІ