Сенатор Маккейн закликав американські корпорації піти з Росії

Сенатор Маккейн закликав американські корпорації піти з Росії

06.04.14 14:37 0 767
Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн вважає, що США можуть призупинити або взагалі припинити роботу великих американських компаній на Росії, якщо буде подальша ескалація конфлікту.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Я знаю, що це серйозний виклик, і що ми не хочемо зашкодити нашій економіці», – наголосив Маккейн, який раніше висловився на користь надання військової допомоги Україні. На його думку, такі заходи можуть бути вжиті у рамках формальних санкцій, без надання політичного тиску на конкретні корпорації.

Крім GE і корпорації Exxon Mobil, до компаній зі значною присутністю на Росії входять корпорації Ford Motor, General Motors, Citigroup, JPMorgan Chase & Co і PepsiCo.

Боротьба санкцій через українську кризу триває вже два тижні. Спочатку ЄС опублікував список росіян, які потрапили під санкції після анексії Криму. Їхні закордонні рахунки і активи були заблоковані, також прийнята заборона на отримання віз. 17 березня Вашингтон ввів санкції щодо 11 російських і українських чиновників. 20 березня США розширили коло російських чиновників, які потрапили під візові та економічні санкції. 21 березня Європейська рада розширила список санкцій до 33 осіб і скасувала саміт Росія – ЄС, що мав відбутися у червні 2014 році.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Уряд знайшов кошти, щоб 30 ...
Наступна новина: На Хмельниччині пожежа ...

КОМЕНТАРІ