У Дніпропетровську заклали монумент Небесній Сотні

У Дніпропетровську заклали монумент Небесній Сотні

06.04.14 10:34 0 840
У Дніпропетровську у суботу відбулося урочисте закладення першого каменю у майбутній монумент Небесній Сотні. Пам’ятник вирішили встановити у сквері біля облдержадміністрації, якраз на тому місці, де 26 січня 2014 року під час спроб розгону мирного мітингу постраждали десятки дніпропетровців. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За задумом організаторів, до пам’ятника прилягатиме Алея Небесної Сотні. це місце, хрест і символічний перший камінь, освятив керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ (Київського патріархату) єпископ Семеон.

Після заклання першого каменю та панахиди за загиблими за волю України урочисто склали присягу понад 200 добровольців Полку національного захисту Дніпропетровської області.

За словами командира полку Юрія Берези, це формування є цілком добровольчим, сформованим за принципом підрозділів резервістів, як, приміром, у Швейцарії та в інших країнах. Як зазначив Береза, наразі сотні полку вже почали проходити вишкіл на базі військових частин у селищах Гвардійському та Черкаському.

«Полк і сотні існують вже більше місяця. перші дві сотні проходять навчання на полігонах. Є договір з Міністерством оборони, що всі наші сотні пройдуть навчання у Гвардійському з елементами курсу молодого бійця, з виконанням бойових стрільб на стрілецькому озброєнні – автомат, кулемет», – сказав Береза.

За словами командира, існує полк на пожертви добровольців та небайдужих громадян. Зараз кількість добровольців у формуванні складає понад 600 осіб.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Учасники празького ...

КОМЕНТАРІ