Як зняти квартиру без посередників?

Як зняти квартиру без посередників?

07.04.14 23:55 0 1732
Радить власник київської ріелторської компанії «Практик» Микола ЖУК:

«Послуги посередників по кишені далеко не кожному, адже найчастіше ріелтерська комісія складає від 50 до 70% вартості місячної оренди шуканого житла. Щоб заощадити, багато хто намагається підшукати собі потрібний варіант самостійно і це цілком можливо. Головне, бути дуже активним, запастися часом і терпінням, і не опускати руки, потерпівши першу невдачу. Тут вам в пригоді стане база квартир в Києві bazarealtor.com.ua.

Перед тим як приступити до пошуку, необхідно чітко розуміти, що саме ви шукайте, оскільки потік пропозицій може бути досить значним. Щоб не розгубитися, визначитеся з граничною вартістю оренди, районом, в якому хотіли б жити, площею квартири, кількістю кімнат, загалом, з усіма нюансами, які є значущими для вас.

Пошук найкраще почати зі старого перевіреного способу, який в народі називають- сарафанне радіо. Опитайте на дану тему всіх своїх родичів, друзів і знайомих. Таким чином, ви купуєте невеликий, але все-таки шанс знайти хорошу квартиру, яку в багатьох випадках здадуть за нижчою ціною, та ще й з гарантією безпеки.

Золоті правила ріелтора:
-Ніколи не платите гроші до укладення договору оренди та передачі вам ключів від квартири;
- Ретельно ознайомтеся з документами орендодавця;
- Обов'язково складіть письмовий договір найму.

Цей процес можна поєднати з ще одним дідівським методом,- розклеюванням оголошень в районі, де ви планує орендувати квартиру. Не обмежуйтеся десятком листівок. Необхідно розвісити, як мінімум, сотню оголошень, щоб вони досягли адресатів. Текст оголошення повинен викликати довіру орендодавця, адже і серед орендарів трапляється зустріти чимало не надто порядних людей.

Крім того, існує кілька надійних ресурсів в мережі Інтернет, які розміщують оголошення про здачу житла в оренду без посередників. Наприклад, такі як: slando.ua і emarket.ua. Якщо ви твердо вирішили працювати самостійно, то вам просто необхідно «оселитися» на подібних ресурсах. Контролюйте розміщення нових оголошень, відбирайте цікаві, зідзвонюйтеся з орендодавцями, з'ясовуйте деталі, відмітайте невдалі варіанти. Рано чи пізно вам посміхнеться удача, і ви знайдете варіант, який вас повністю влаштує.

Але, щоб удача не перетворилася на невдачу, слід пам'ятати, що на ринку нерухомості діє величезна кількість різних шахраїв. Щоб не попастися на їх прийоми завжди пам'ятайте золоті правила професійних ріелторів:

Ніколи не платите гроші до укладення договору оренди та передачі вам ключів від квартири. Завжди беріть розписку, коли віддаєте будь-які гроші;
Ретельно ознайомтеся з документами орендодавця (паспорт, документи на житло, з'ясуйте, хто ще прописаний у квартирі).
Обов'язково складіть письмовий договір найму.
Источник: http://bazarealtor.com.ua/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Відкрий для себе Луцьк!
Наступна новина: Як замовити виписку з ЄДР і ...

КОМЕНТАРІ