У Дніпропетровську заклали монумент Небесній сотні

У Дніпропетровську заклали монумент Небесній сотні

07.04.14 08:39 0 759
Понад 200 добровольців полку національної захисту Дніпропетровської області біля будівлі обласної державної адміністрації склали присягу і заклали монумент Небесної сотні.

Перший камінь майбутнього монумента Небесної сотні заклали у сквері біля обладміністрації, де 26 січня під час розгону мирної акції протесту постраждало понад 30 жителів міста, зокрема троє журналістів.

Керуючий Дніпропетровською Єпархією УПЦ КП єпископ Симеон відправив панахиду за загиблими та освятив камінь і хрест, встановлений на місці пам'ятника.

Єпископ Симеон також освятив понад 200 добровольців полку національної захисту Дніпропетровської області, які склали присягу.

Як розповів журналістам командир полку національної захисту Дніпропетровської області Юрій Береза, навчання добровольців проходить на базі полігону в селищі Гвардійському.

"Ми плануємо, що з наступного тижня туди вирушать і інші сотні. Вони пройдуть так званий курс молодого бійця і обкатку танків. Полк виконуватиме функцію підрозділів резервістів на випадок загрози",- повідомив Ю.Береза.

За його словами, навчання добровольців проходитиме у вихідні, в інший час вони працюватимуть на місцях основної роботи. Ю.Береза зазначив, що запис добровольців триває, а існуватиме полк стільки, "скільки буде необхідно дніпропетровцям", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ