У Луганську штурмом взяли будівлю СБУ

У Луганську штурмом взяли будівлю СБУ

07.04.14 09:45 0 796
В Луганську під час мітингу на підтримку Росії штурмом взяли будівлю СБУ. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомляє УНІАН, під час штурму вибито вхідні двері в будівлі, камінням розбито вікна, мітингувальникам вдалося увірватися всередину Управління і встановити на козирку будівлі прапор Російської Федерації.

Мітингувальники, очолювані загоном людей в камуфляжі і з прапорами ВДВ , прийшли колоною від площі перед пам`ятником Тарасові Шевченку. Натовп скандував «Свободу активістам», «Зрадники народу» , «Дармоїди», «СБУ − ЦРУ». Основна вимога − звільнення «політв`язнів».

Активісти мітингу склали список затриманих за сепаратизм в Луганській області і вимагають їх негайного звільнення. Через якийсь час у бік центрального входу Управління СБУ в Луганській області полетіли курячі яйця, каміння, пластикові пляшки, тротуарна плитка. Бічний вхід в будівлю перекрили кілька десятків активістів. Натовпу вдалося прорвати оточення правоохоронців і увійти до будівлі.

З вікон Управління у натовп почала литися вода з шлангів, пустили сльозогінний газ. Були чутні хлопки, схожі на постріли, підпалили димові шашки, з вікон СБУ валить дим. Від будівлі від`їхали дві «карети» швидкої допомоги, є поранені.

Близько 16.00 до будівлі СБУ для проведення переговорів прибули голова Луганської облдержадміністрації Михайло Болотських і начальник Луганського обласного ГУ МВС Володимир Гуславський. Як повідомляє «Українська правда», один з лідерів мітингувальників оголосив, що з владою досягнута угода про звільнення шести раніше затриманих за сепаратизм.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ