Прапор корвету «Тернопіль» передали на тимчасове зберігання до міської ради

Прапор корвету «Тернопіль» передали на тимчасове зберігання до міської ради

07.04.14 15:25 0 791
Помічник командира протичовнового корвету «Тернопіль» Олексій Кириллов передав на тимчасове зберігання до міської ради найцінніші речі з корабля.

Відтепер в обласному центрі зберігатиметься герб корабля, прапор військово-морських сил України, що до останніх хвилин прикрашав щоглу корвету, а також прапор Тернополя, який громада свого часу подарувала екіпажу. Віддав Олексій Кириллов і корок від шампанського, яке було розбите в день першого виходу корвету «Тернопіль» на воду.

Влада міста та області запевнила помічника командира та й саму команду в тому, що як тільки корвет повернуть до складу військово-морських сил України, усі ці речі займуть свої місця на бойовому кораблі.

Зі словами подяки звернувся до екіпажу корвету голова області Олег Сиротюк: «Ми пишаємося тим, що ви служите та захищаєте український народ. Ми пишаємося тим, що ви оберігаєте традиції українського війська. Ви є нашими героями, які до останнього боролися за право служити Збройним Силам України на державному кораблі. Ви є наша родина і ми зробимо все, аби ви відчули нашу підтримку, любов та тепло».

Впродовж останніх десяти років, каже заступник міського голови Леонід Бицюра, в цьому залі двічі на рік, як мінімум, приймали делегацію корвету «Тернопіль». Ці зустрічі завжди носили урочистий характер та були приурочені знаменним для обласного центру та України подіям.

«Неодноразово тернопільські делегації їздили до вас на корвет. Ми завжди говорили, що корабель – це не лише метал. В першу чергу - це люди, екіпаж. Зараз для вас настали нелегкі часи, але ми, як підтримували вас, так і будемо підтримувати далі», - пообіцяв Леонід Бицюра.

Влада міста та області подякувала від усіх мешканців краю команді корвету за їхню роботу, за відзнаки у навчаннях та за охорону спокою зі сторони моря.

Нагадаємо, що сорок двоє членів команди протичовнового корвету «Тернопіль» перебувають в нашій області на запрошення керівників облдержадміністрації. Троє членів екіпажу приїхали з сім’ями. Усіх їх поселили в одному з санаторіїв краю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Луцький кликун на варті!

КОМЕНТАРІ