Волинь прийняла на тимчасове місце проживання 47 кримських родин

Волинь прийняла на тимчасове місце проживання 47 кримських родин

08.04.14 11:45 0 755
Сорок сім родин з Автономної Республіки Крим приїхали на тимчасове місце проживання у Волинську область. Про це на сьогоднішній оперативній нараді голови Волинської облдержадміністрації Григорія Пустовіта повідомила директор департаменту соціального захисту населення ОДА Світлана Мишковець. Дані про усіх приїжджих вносяться до єдиного реєстру.

Вона поінформувала, що за усіма зверненнями, які надішли на гарячу лінію, надано роз'яснення та необхідну допомогу. На разі проблем із переведенням пенсій чи соціальних виплат немає.

Зокрема, як розповіла Світлана Мишковець, до органів Пенсійного фонду в області звернулося 28 громадян, 16-ти з низ вже переведено пенсійні виплати. До центрів зайнятості краю -15 людей, троє з них - працевлаштовано.

Органами соціального захисту на розгляд у вищі органи влади передано 12 справ про переведення різних соціальних допомог, 4 з них розглянули й громадяни знову отримують належні їм виплати.

Повідомила Світлана Мишковець й приємну звістку: одна родина кримчан поповнилася новонародженим хлопчиком, мама отримала належну їй допомогу у зв'язку з вагітністю й пологами. 19 дітей продовжують навчання у волинських школах, а 7 - влаштовано у дитсадки.

Також громадянам надаються консультації фахівців податкової, військкоматів, юристів тощо.

Окрім того, на Волинь з АРК приїхало й п'ять військовослужбовців, наразі їм надано тимчасове житло. Службу вони продовжують у військовій частині, дислокованій на території Волинської області.

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт дав позитивну оцінку злагодженій роботі усіх відповідальних служб у допомозі громадянам, які переїхали на тимчасове місце проживання з Автономної Республіки Крим.

“Приємно, що на Волині відсутні проблеми, усі питання вирішуються оперативно, люди отримують необхідну допомогу”, - зазначив він. Разом з тим, Григорій Пустовіт дав завдання максимально працевлаштувати кримчан, які звертаються до центрів зайнятості.

“Аналіз ситуації показує, що наші служби спрацювали на найвищому рівні - люди не залишилися наодинці з проблемами. Усі ми - громадяни України, де б не проживали, якою б мовою не говорили. І мусимо піклуватися про тих, хто опинився у непростій ситуації”, - підкреслив він.

Окремо голова облдержадміністрації дав доручення створити реєстр вільного житла, зокрема й у сільській місцевості, яке можливо запропонувати кримчанам для тимчасового проживання й можливого подальшого викупу за їх бажанням.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Комунальні ...
Наступна новина: Головне управління ПФУ у ...

КОМЕНТАРІ